torsdag 18. august 2016

Knus/Liv Frodhe


De hører trinn i trappa. Nøkkelen til inngangsdøra blir vridd om. Det begynner å synge inni hodet til Tora. Hun synker ned i sofaen. Halsen snører seg sammen. Hun kjenner at hun er våt under armene. De hører at han sparker av seg skoene og åpner skapdøra. Henger jakka på hengeren og kommer inn i sokkelesten. Ansiktet er mørkt som en tordensky.
Tora er 14 år og bor sammen med moren sin og stefaren Trond. Faren er død.  Stefaren har vært svømmer og har vunnet bronsjemedalje i OL. Jentene i klassen misunner henne, for han er den kuleste faren. Men alt det andre skal de aldri få vite. Han klarer ikke å styre sinnet sitt og han slår moren flere ganger. Den ene gangen holder det på å gå galt -  det er bare så vidt han ikke dreper henne.

Boka handler om angst – Tora vet aldri hva som kan skje når stefaren er til stede.

Men det er også en bok om vennskap – Tora blir venninne med Martine, klassens mest populære jente som heller ikke har det lett. Foreldrene hennes skiller seg. Faren har funnet en yngre dame.

I tillegg handler boka om å finne sitt opphav. Tora klarer å finne fram til farens familie som bor i nabobyen.

Til slutt flytter Tora og moren hennes langt vekk. De får hemmelig adresse og stefaren kan ikke nå dem når han kommer ut av fengselet.

Ingen kommentarer:

Levd liv

Vi lever våre liv Noen sammen med andre, andre alene Vi lever våre liv fylt med gleder og sorger Vi lever våre liv Noen er glade og noen er ...