torsdag 18. august 2016

Divergent/Veronica Roth


I chicago lever menneskene adskilt i fem forskjellige grupper eller fraksjoner  ut fra hvilke dyder og egenskaper de har. Det er:
-    De fredsommelige
-    De lærde
-    De sannferdige
-    De uselviske
-    De fryktløse

Beatrice er 16 år og skal velge hvor hun vil høre hjemme resten av livet. Hun er født inn blant de uselviske der det er viktig å sette andres behov foran sine egne behov, aldri stikke seg fram, helst kle seg i grått og ikke være forfengelige. Beatrice elsker familien sin, men samtidig vet hun at hun ikke hører hjemme der. Velger hun noe annet enn uselvisk, vet hun at hun ikke får se familien sin igjen.

Beatrice tar opptaksprøven sammen med de andre 16-åringene, men hennes resultat er annerledes enn de andres: hun kan velge mellom flere fraksjoner, hun er divergent. Hun får beskjed om å ikke si det til noen, det kan være farlig. Beatrice velger de fryktløse. Hun må gjennom en del prøvelser før hun kan bli tatt opp blant de fryktløse. Hun klarer det, og fra nå av er hun Tris. De fryktløse kaster seg av tog i fart og hopper fra høyder rett ut i det ukjente. De slåss, de kler seg i svart og de har tatoveringer og piercinger. De fryktløses oppgave er å forsvare gjerdet som omgir byen.

Divergent er en historie med sterke jenter som lever i en tøff verden i et framtidssamfunn. Dette er første bok i en triologi, og jeg gleder meg til fortsettelsen. Dette er den beste boka jeg har lest på lenge! Boka er filmet.  Man må være en god leser for å lese denne boka. Passer også for voksne.


Ingen kommentarer:

Levd liv

Vi lever våre liv Noen sammen med andre, andre alene Vi lever våre liv fylt med gleder og sorger Vi lever våre liv Noen er glade og noen er ...