onsdag 2. april 2008

Nissedreperen


NISSEDREPEREN/ SIGBJØRN MOSTUE

 

Mens julefreden er i ferd med å senke seg over byen, mottar Eva og Espen mystiske beskjeder fra en ukjent avsender. Samtidig blir det oppdaget en liten kropp som flyter i kloakken, og byens rotter har begynt å oppføre seg aggressivt og truende. Snart får de vite at den mystiske skikkelsen Nissedreperen er vekket til live, og bare Eva og Espen kan redde byens nisser som er i ferd med å forsvinne.

 

Nissedreperen er den andre boka i triologien Alvetegnet, om Espen og Eva og deres strabaser på den andre siden. Denne siden er ikke så annerledes enn vår, bortsett fra at den inneholder levende nisser tusser, alver, troll, skrømt og alle mulige vesener fra folkeeventyrene og Asbjørnsen og Moes univers.

Den første boka, Gravbøyen våkner, ble utgitt i fjor. I denne boka her er oppdraget ikke så tydelig som i den første. Espen og Eva får beskjed om at det er bruk for dem igjen, og nå er det nissenes overlevelse det står om. Det er nemlig en nissedreper løs på den andre siden, som opererer i det skjulte (så skjult at det blir en overraskelse hvem nissedreperen er) og har med seg tusenvis av rotter med på laget. Nissedreperen bestemmer hvordan rottene oppfører seg. Kampen foregår under jorda, med blodige rottebitt og selveste Bergkongen med på laget.

 

Boka er ganske ekkel, for forfatteren legger ingenting i mellom når han beskriver motbydeligheter og ondskap. Rottene spiller en sentral rolle i handlingen. Man skytes rett inn i handlingen og man gjør seg klar til en skikkelig horror-fantasy-opplevelse. Men tempoet er ikke like høyt hele tiden. Handlingen er mindre troverdig enn i den første boka. I tillegg virker det som om forfatteren ikke klarer å trekke med seg den magiske stemningen fra triologiens begynnelse inn i den andre boka. Men når det er sagt, så er boka spennende og passer for både gutter og jenter fra ca. 13 år og oppover.

Ingen kommentarer:

Levd liv

Vi lever våre liv Noen sammen med andre, andre alene Vi lever våre liv fylt med gleder og sorger Vi lever våre liv Noen er glade og noen er ...